Impulse Fitness
Gym bostadsrättsförening
Bygga Gym till bostadsrättsförening.
Varför bygga gym till en BRF
Sitter du i styrelsen för en bostadsrättsförening och ska ta in en offert på ett nytt gym till era lokaler? Eller har ni kanske bara några allmänna frågor om vad det innebär att bygga ett gym för bostadsrättsföreningar?
Alldeles oavsett hur långt ni kommit i planeringen av ert nya BRF-gym är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss på Vartex. Vi har lång erfarenhet av att planera och bygga gym för bostadsrättsföreningar samt andra privata och offentliga miljöer. Vi hjälper gärna till att hitta en skräddarsydd lösning som passar just era förutsättningar.
Att tänka på när man ska bygga gym till en BRF
Många föreningar har på senare tid hakat på trenden att bygga ett eget BRF-gym för sina medlemmar. Utvecklingen med allt fler gym för bostadsrättsföreningar går parallellt med utvecklingen mot att vi också skaffar fler gym i våra privata villor och garage. Det finns flera anledningar till detta. De flesta människor har insett värdet av regelbunden träning och många trivs med miljön och utbudet på ett gym. Men minst lika många upplever att dygnet har för få timmar och vill därför lägga mindre tid på pendling och onödigt väntande. De som har förmånen att bo där man byggt ett gym för bostadsrättsföreningens medlemmar får glädjen av att ha träningsmöjligheterna bara ett par minuter från sin ytterdörr. Det kan spara många sköna timmar i veckan. Med ett eget BRF-gym ökar också sannolikheten för att träningen verkligen också blir av, eftersom det blir så enkelt.
Förutom tid sparar medlemmarna i ett BRF-gym också pengar, eftersom ett vanligt gymkort ofta kostar många tusen kronor per år – och då är ändå inte kostnaden för buss eller bensin och parkeringsavgifter inräknade. Om man bygger ett gym för bostadsrättföreningen där man äger en lägenhet kan man faktiskt också räkna in detta som ett säljargument den dag man vill byta bostad. Ett välskött BRF-gym höjer värdet på fastigheten och signalerar också att de som bor där har ett fungerande samarbete omkring ett gemensamt projekt, vilket är betydelsefullt för en ny lägenhetsspekulant (som hoppas att det är lika god stämning på föreningens städdagar och i tvättstugan som på BRF-gymmet…)
Ett par saker kan vara bra att ha i åtanke när man planerar ett BRF-gym. Ett gym som byggs för bostadsrättsföreningen är som ett mellanting mellan ett privat gym och ett offentligt träningsrum; man äger ju utrustningen tillsammans, men får ändå räkna med att dela redskap och maskiner med vissa utomstående. Det betyder att slitaget i ett BRF-gym kanske blir mer än i en helt privat träningslokal, men mindre än på ett dygnet-runt-gym på stan. De flesta föreningar har en begränsad budget och vill att underhållet ska skötas så enkelt som möjligt. Man behöver alltså redskap och maskiner som är robusta och håller sig underhållsfria i många år. När man planerar gym för bostadsrättsföreningar betyder detta att man bör hålla sig till tekniskt enklare produkter – men se till att de verkligen är av god kvalitet. Det är till exempel ofta bättre att vid köp av en motionscykel som ska användas i ett BRF-gym satsa på en basmodell som inte har så många finesser och tekniska funktioner, men som därmed har färre detaljer som kan krångla och därför är mer tålig och lättskött.